Coaching

Er komt een moment in je leven dat je je afvraagt of je wel het juiste pad loopt. Misschien door verandering in je persoonlijke situatie vanwege een echtscheiding of een andere baan. Of je kinderen gaan het huis uit en je weet niet meer wie jij nu werkelijk bent.
Je kunt hierdoor tegen je grenzen aanlopen en voelen dat je geen energie meer hebt om leuke dingen te ondernemen. Dan komen er vragen naar boven als:
Wie ben ik nou werkelijk? Wat is nou echt belangrijk voor mij in het leven? Maak ik wel gebruik van mijn natuurlijke talenten en potentieel?

Het kan zijn dat je leeft vanuit angst en/of schuldgevoelens. Dat er onverwerkte trauma’s zijn vanuit het verleden. Misschien ervaar je chaos in je hoofd en mis je zelfvertrouwen om de juiste stappen te ondernemen.

Soul- Coaching is een vorm van begeleiding en ondersteuning zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ik kijk samen met jou naar je leven en de problemen die je ervaart. Zodat je deze begrijpt en inzicht krijgt in wie jij werkelijk bent. Door met mij naar deze thema’s te kijken kom jij achter het waarom!

We brengen eerst samen in kaart wat je daadwerkelijke hulpvraag is, want elke verandering begint bij een verlangen en dan beslissen we welke tools we gaan inzetten. Vanuit mijn hooggevoeligheid en de juiste vragen kan ik snel doordringen tot de kern. Ik gebruik technieken als hypnose, systeemopstellingen, visualisatie oefeningen, ademhaling technieken, meditatie en mindfulness. Elke tool brengt je dichter bij jezelf en bevrijd je van je blokkades, angsten en schuldgevoelens.
Ik leer je hoe je de groots mogelijke kleine stap kunt zetten naar je verlangen, zodat het werkelijkheid wordt. Door praktische tips waar je in het dagelijks leven profijt van zult hebben. Je leert hoe je je aandacht kunt richten op wat jij belangrijk vindt, wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Door je kwaliteiten, talenten en ervaringen te ontdekken en deze te omarmen, kun je die gaan inzetten om succesvol te worden.
Hierdoor kun je met meer energie, zelfvertrouwen en optimisme naar de toekomst kijken.

Ik adviseer, inspireer en begeleid invloeden vanuit het verleden naar een transmutatie. Ik maak je wakker en hef illusies op. Door het onbewuste te verbinden met het bewuste en het geziene met het ongeziene.

Psychodramatherapie

Wanneer je telkens geconfronteerd wordt met een terugkerend thema, een rol speelt die niet bij je past, je telkens achter de feiten aanloopt, een vol hoofd hebt van al dat gepieker of probleem waarover je maar geen helderheid krijgt, kan dit je belemmeren in je wens voluit in vrijheid te leven. Psychodrama is ervaringsgericht en leert je om creatiever met jezelf en de omgeving om te gaan. Het verhoogt je zelfbewustzijn en geeft je meer inzicht in jezelf én in je manier van handelen. Een belangrijke werkvorm van psychodrama is een familieopstelling. Door een familieopstelling kom je in contact met je familieziel. Onze familie en onze voorouders hebben een veel grotere rol in ons leven dan we vaak beseffen. Ook een school of werkomgeving kunnen we als ‘familie’ beschouwen. Ieder familiesysteem heeft zijn geschiedenis, eigen manier van omgaan met de dingen, zijn gevoeligheden, angsten en pijn.
Een familie opstelling geeft op een wonderlijke manier inzicht in de onbewuste patronen binnen je systeem die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Een ander tool uit de psychodrama is Voice Dialogue. Dit is een verrassende, avontuurlijke en niet oordelende methode die vaak leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten. Het leert je jezelf beter te managen en je keuzevrijheid te vergroten. Je gaat daarbij niet op zoek gaat naar wat er ‘fout’ is en verbeterd moet worden maar naar wat en hoe het ís.
Voice Dialogue gaat uit van het idee dat je als mens uit verschillende kanten, delen of subpersonen bestaat. Deze subpersonen kijken allemaal met andere ogen naar de wereld. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben anderen gevoelens en gedachten. Je denkt misschien dat jij het bent die je leven leidt en dat je keuzevrijheid hebt, maar eigenlijk word je leven geleid door die ikken die in jou het hoogste woord voeren: je primaire subpersonen. Zij bepalen voor een groot deel je gedrag en hoe anderen mensen je zien. Het is leuk om zo naar jezelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. Zo wordt het helder waarom sommige mensen je meteen aantrekken en andere juist niet. En het wordt makkelijker te begrijpen waarom je soms dingen doet, zelfs als dat niet is wat je wilt doen.
Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een stevige Perfectionist, een Pleaser, een interne Criticus of een Drammer in zichzelf ontwikkeld. Elke subpersoon heeft een eigen stem, eigen verlangens of angsten. En elke subpersoon heeft een belangrijke en vaak beschermende functie in ons leven.
Verandering vindt echter plaats door je gevoelens ook daadwerkelijk te ervaren. Om vervolgens te kunnen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om er mee om te gaan.

Psychodramatherapie €85- per uur

Hypnotherapie

Stel je voor, je fietst naar de bakker, onderweg kom je langs een bloemenveld, een auto claxonneert, je ruikt de uitlaatgassen. Vaak ben je al bij de bakker voordat je het weet en heb je deze dingen niet bewust waargenomen of opgemerkt. Je verkeert in een trance toestand terwijl je de controle over jezelf hebt. Trance is een natuurlijk vermogen van mensen: iedereen kan het. Het is de vaardigheid om je op je innerlijke wereld te concentreren en de buitenwereld tijdelijk buiten te sluiten. Een hypnose sessie is alsof je in een film mee kijkt van jezelf, je kunt spanning ervaren of verdriet en blijdschap. Hypnose wordt vaak vergeleken met dromen, omdat in we tijdens onze dromen ook onze eigen verbeelding beleven Deze verbeeldingskracht wordt bij hypnotherapie gebruikt om je te helpen bij het ombuigen van belemmerende overtuigingen en voor het verwerken van gebeurtenissen of emoties. Ik begeleid je met mijn stem door een beeldend verhaal. Eerst naar volledige ontspanning, waarna we langzaam overgaan naar hetgeen ontkoppelt dient te worden.

Hierbij een tweetal voorbeelden:

1) Je hebt een auto ongeluk gehad waarbij je uit de bocht vloog en over de kop sloeg. Gelukkig heb je het overleeft, maar telkens wanneer je een bocht doorgaat voel je spanning in je lijf. Door vanaf een afstand naar dit beeld te kijken, en het beeld te veranderen, haal je de angst uit je systeem. Je maakt een nieuwe werkelijkheid. Waardoor je in de toekomst weer ontspannen kunt gaan autorijden.

2) Je bent seksueel misbruikt. De herinneringen, angst, pijn, verdriet, schaamte en wellicht ook schuldgevoelens belemmeren je in je dagelijkse vrijheid. Je kunt hierdoor slecht slapen, schrikkerig zijn, flashbacks hebben of dingen vermijden. Door op een afstand naar het opgeslagen beeld te kijken en dit te veranderen, verander je ook de herinneringsbeelden. Er kunnen spontaan nieuwe gedachten of inzichten ontstaan, die een minder bedreigende betekenis aan de gebeurtenis geven.

Het is een behandelmethode die bovendien snel resultaat oplevert: in veel gevallen merk je na een paar behandelingen al een significante verbetering. Je zult zekerder, gelukkiger en vrijer door het leven gaan, wat op alle vlakken voor een toename in levensvreugde zorgt.

Hypnosesessie €85- per uur

Share this Post